Facetem är en tvåkomponentsfiller, som omedelbart återställa ansiktets naturliga volym och avlägsnar hudens ålderstecken genom att stimulera produktionen av kroppens naturliga kollagen. Den tillför alltså inte bara volym vid injektionstillfället, utan med tiden stimulerar Facetem också produktionen av kroppens naturliga kollagen, och resultatet kan vara upp till ett år eller längre. Facetem ger volym och lyft som är nödvändigt för att reducera ålderstecken, tack
vare de kalciumbaserade mikrosfärer och den gel som produkten består av. Med tiden kommer gelen och mikrosfärerna att brytas ner helt i kroppens ämnesomsättningsprocess. Tack vare den kollageninducerande effekten återfår huden sin ungdomliga densitet och elasticitet. Förutom en omedelbar volymgivande effekt stimulerar CaHA-mikrosfärerna (Calcium Hydroxylapatite) i Facetem hudens naturliga kollagensyntes.

Miniatyrbild

Med Facetem uppnås
Miniatyrbild

  • Omedelbar korrigering av mellansvåra till svåra rynkor
  • Omedelbara lyft- och kontureringseffekter
  • Stimulerar produktionen av hudens naturliga kollagen
  • Långverkande förbättring av hudens kvalitet
  • Ett mjukt och naturligt resultat
  • Resultat som varar ett år eller längre för många patienter

Hur fungerar (och injiceras) Facetem?
Facetem ger omedelbar utfyllnad genom att jämna ut mellansvåra till svåra ansiktsrynkor, och har en lyftande och åtstramande effekt på huden, och efter endast en injektion får många patienter omedelbart ett ungdomligt utseende som varar länge. Facetem injiceras försiktigt i huden av behandlaren, oftast i små mängder och med en mycket fin nål. Förutom den omedelbara volymgivande effekten stimulerar Facetem hudcellernas återhämtningsprocess. Jämfört med korslänkad hyaluronsyra är hudens återhämtningsprocess betydligt mer kraftfull efter en CaHA-injektion. Injektioner med CaHA-mikrosfärer ger en effektiv stimulering av kollagenets nybildning. Inom en period på 3-12 månader skapar en enda injektion av Facetem ett omfattande nätverk av nybildad kollagen av typ I jämfört med HA. Samtidigt ökar hudens elastininnehåll kraftigt, och jämfört med HA uppvisar Facetem en något större mängd intakt elastin.

Efter injektionen tillför Facetem omedelbart volym och korrigering, samtidigt som huden stimuleras till att producera sin egen naturliga kollagen. Med tiden absorberas fillern, varefter kroppen bryter ner CaHA-mikrosfärerna, och lämnar kroppen med hudens naturliga kollagen.

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå